117.JPG

Kom som Liahjelper

Ta del i Lia-livet som hjelper en helg, en uke eller en hel familieretreat!

Kan du sette av en uke, noen uker eller en helg? Har du behov for å oppleve noen dager som kanskje er litt annerledes med praktisk arbeid, tidebønner, felles måltider og frisk luft fra skogen?

Vi søker Liahjelper i alle aldre! Her har vi både bruk for barnehender som steller kaniner, tenåringshender som skifter bleier og pensjonisthender som baker, hugger ved eller snekrer. Det er imidlertid viktig at du som kommer er arbeidsfør, har arbeidslyst og er innstilt på å delta i fellesskapet på Lia Gård.

Er dere en familie med barn fra 6 år oppover? Ta gjerne med hele familien på et opphold som Liahjelpere på familieretreat. Da kan barna være med i barnegruppene mens de voksne og større ungdom hjelper til med ulike oppgaver. En givende opplevelse for store og små!

Vil du komme som Liahjelper flere ganger? Det er en spesiell velsignelse for oss hvis du kan komme regelmessig hvert år, fordi du da etterhvert blir kjent med oppgavene og kan jobbe mer selvstendig. Kanskje har du en venn du trives å jobbe sammen med? Bare ta han eller henne med.

Er du pensjonist? Vi er svært takknemlige for pensjonister og andre godt voksne som kommer til Lia Gård jevnlig. Mange arbeider ofte i lengre perioder av gangen, for eksempel en uke eller to.

Ta kontakt med oss hvis dette kan være noe for deg.

 
Som Liahjelper for en helg, uke eller familieretreat får du oppleve gleden av å tjene Gud og medmennesker med hode, hjerte og hender.

Ulike måter å bidra som Liahjelper:

spisestund_i_jorbua.jpg

GRUPPELEDER FOR BARN på familieretreat

Hjelpe til som gruppeleder for barn og ungdom og/eller hjelpe til på kjøkkenet. Vi trenger også barnevakter til de minste barna. Tid: når det er familieretreat eller ved andre spesielle arrangementer.

Hvetebakst.jpg

KjøkkenTJENESTE

Vi trenger alltid hjelp på kjøkkenet med oppvask og matlaging. I tillegg setter vi veldig pris på om du kommer og hjelper oss med å fylle fryseren med kaker, boller og annet godt.
Tid: hele året utenom juli og desember

IMG_8582.jpeg

håndverk & maling

Håndverkere og håndlangere til vedlikehold og maling av hus. Malingen gjør vi typisk mai/juni og august/september. Tid: året rundt med unntak av desember og når vi har familieretreater.

172 (1).jpeg

UTEARBEID

Kapping av ved med kappsag, jobbe med vedmaskin og stabling.
Tid: forsommeren og på ettersommeren

Rydde stier og langs veier for småtrær og kratt ved hjelp av ryddesag, motorsag eller grensaks. Lia har redskaper og noe beskyttelsestøy, men ikke i alle størrelser.
Tid: forsommeren og på ettersommeren

Hagestell: Dette innebærer vedlikehold av blomsterbedene og hele uteområdet. Tid: typisk mars - oktober. Ta kontakt!

IMG_8375.jpeg

BÆRPLUKKING

Vi trenger Liahjelpere som vil plukke blåbær, tyttebær og hagebær – gjerne multer! Disse brukes i matlagingen og bakingen på Lia.
Tid: slutten av juli - midten av september. Avhengig av værforhold.


Dagsrytmen

En typisk dag bærer preg av tidebønner og måltider:

  • Frokost kl 07:30 - 08:30

  • Morgenbønn kl 08:30

  • Middagsbønn kl 12:45

  • Middag kl 13:00

  • Kveldsmat kl 18:45

  • Kveldsbønn kl 21:00

    Søndager vil ha et annet program.

 

Boforhold

Det er litt ulikt hvor korttidshusfolk bor - alt etter hva slags arrangement som ellers er på Lia Gård: Et rom på Nylia, en hytte eller på Sørlia. Ungdom og unge voksne deler ofte rom, mens voksne får eget rom.